středa 23. července 2014

Kmínový chlebík NEPECEN

Kmínový chléb NEPECEN (RAW)
Ingredience:
2 hrnky slunečnice
0,5 hrnku žita
1 hrnek zlatého lnu
2 lžíce psyllia
2 lžíce kmínu mletého
1 lžička kmínu celého
1 lžička soli
2 hrnky mokré mandlové vlákniny
1 hrnek vody
3 lžíce datlového sirupu

Oživení slunečnice a žita: stačí všechno namočit a pak usušit. Z usušeného se pak může umlýt mouka. K tomu stačí kávomlýnek. 

Postup:
Slunečnici, žito a len jsme za sucha umlela na mouku a dala do food procesoru. Přidala všechny ostatní ingredience a stroj to zamíchal v husté chlebové těsto. Z toho jsem udělala tři malé bochánky a dala sušit do sušičky asi na hodinu. Za tu dobu se na povrchu usušila kůrka. Potom jsem bochánky rozkrojila na plátky a sušila dál cca 9 hodin. 

Chleba je měkký, nemusí být vysušený úplně, pokud ho nechcete déle skladovat.

Sušení probíhá při teplotě do 42 C.

Žádné komentáře:

Okomentovat