Suroviny:
2 šálky předem namočených mandlí
4 menší cibule
2 stroužky česneku
1/4 šálku sušených rajčat předem namočených v oleji (nebo vodě)
1/4 šálku vody
1/4 šálku usušené a na mouku namleté pohanky
1/2 šálku namočených slunečnicových semínek
2 lžičky soli
1/2 šálku namočeného lnu
1/2 šálku psillia
1/2 šálku sušeného droždí
Postup:
Všechno se ve food procesoru rozseká a smíchá dohromady. Musela jsem sekat po částech a pak jsem vše smíchala ručně v míse. Těsto by mělo být tuhé, lehce lepivé, aby šel vytvarovat 1-2 bochníky.
Ty se pak suší 16 hod. v sušičce na 42 stupňů C. Nejdřív cca 4 hodiny vcelku, pak se rozkrájí na plátky a suší se dál. Plátky by měly zůstat uvnitř lehce měkké, na povrchu usušené.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat