neděle 24. listopadu 2013

Cuketové RAW lasagne

Cuketové RAW lasagne se špenátem a brokolicí
Cuketové RAW lasagne se špenátem a brokolicí
Ingredience:

1 - 2 cukety

Náplň 1:
300 - 400 g mladých špenátových listů
100 g kešu ořechů
1 polévková lžíce kvalitního olivového oleje
4 sušená rajčata
2 cherry rajčata
špetka soli
špetka pepře
voda dle potřeby (nepřehánět)

Náplň 2 (lze vynechat):
1 menší brokolice
2 - 3 sušená rajčata
2 cherry rajčata
1 polévková lžíce kvalitního olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
voda dle potřeby (nepřehánět)

Přízdoba:
dle zásob a nálady

Postup:
Odkrojíme konce cukety, rozkrojíme ji na 2 větší špalíky a vytvoříme plátky, osvědčila se široká škrabka. Jednotlivé přísady náplně vkládáme nakrájené na menší části postupně do nádoby a zpracováváme tyčovým mixérem (nebo ve vysokorychlostním mixéru) tak, aby vznikla hustá kaše. Kešu oříšky mají přednost a nezapomeneme je předem namočit do vody. Na talíře vyskládáme do podoby lasagní a případně přizdobíme. Příprava nezabere víc než 20 minut.  

Žádné komentáře:

Okomentovat