sobota 23. listopadu 2013

Inspirace laskoňkou (RAW zákusek)

RAW zákusek "laskoňka"
Zákusek inspirovaný laskoňkou v provedení "de Luxe"
Ingredience:

"Placky"
pohanka loupaná: 500 g
datle sušené (bez pecky): 10 ks
banán: 2 ks
kokos strouhaný: 5 hrstí

Krém
kešu oříšky: 200 g
mango: 1 ks
banán: 1 ks
kaki: 1 ks
citron: 2 čajové lžíce

Poleva (není nezbytně nutná, ale o to lepší)
banán: 2 ks
kakaový prášek: 2 - 3 čajové lžíce
karobový prášek: 1/2 - 1 čajová lžíce
vlašské ořechy: dle potřeby

Postup:
Příprava: Pohanku a kešu oříšky je potřeba namočit minimálně přes noc. Do pohanky přidávám vodu postupně tak, aby nebylo nutné přebytečnou vodu slévat.

Placky: Namočenou pohanku v míse zpracujeme tyčovým mixérem společně s datlemi, banány a kokosem na těsto, které udrží tvar. Z těsta vytvoříme na plátech sušičky malé placky. Používám k tomu malý plastový cedník, který jsem krátce po zakoupení zničil odříznutím mřížky tak, že vznikla forma na placičky o průměru 5,5 cm a tloušťce 1 cm. Těsto by mělo vydat na dva a půl plátu sušičky Excalibur. Placky sušíme cca 6 až 7 hodin, povrch zaschne a uvnitř zůstávají vláčné.

Krém: Kešu oříšky, mango, banán a kaki nakrájené na kousky rozmixujeme ve vysokorychlostním mixéru, během mixování přidáme citronovou šťávu. Krém naneseme na placku - osvědčilo se použití zdobící pistole - a přiklopíme shora druhou plackou. Zákusek v základní verzi je hotový.

Poleva: Banán, kakaový a karobový prášek rozmixujeme tyčovým mixérem na "čokoládu". Pro nanášení polevy na horní placku se opět osvědčila zdobící pistole. Zákusek můžeme přizdobit vlašským ořechem.

RAW zákusek "laskoňka"
Zákusek inspirovaný laskoňkou s polevou
RAW zákusek "laskoňka"
Zákusek inspirovaný laskoňkou v základní verzi

1 komentář:

  1. Ďakujem za recept na raw zákusok inšpirovaný laskonkou! Vyzerá to vynikajúco a určite ho vyskúšam. Teším sa na ďalšie zdravé recepty!

    Viac na https://gastromania.sk/vyroba-ladu

    OdpovědětVymazat