úterý 26. listopadu 2013

Datlová kostka s kaki

Datlová kostka s kaki
Datlová kostka s kaki 

Ingredience:

Základ
3/4 hrnku lněných semínek
1 hrnek sušených datlí bez pecky

Střed
1 avokádo
5 - 6 sušených datlí bez pecky
1 - 2 polévkové lžíce kakaového prášku

Vrchní vrstva
1 kaki
1 - 2 polévkové lžíce semínek chia

Postup:
Základ: Lněná semínka rozemeleme v mlýnku na kávu a v mixéru smísíme s předem namočenými datlemi (datle můžeme namočit do vody nebo do šťávy s pomeranče) do hustého těsta.

Střed: Avokádo, předem namočené datle a kakaový prášek vložíme do mixéru a umixujeme na krémovou hmotu.

Vrchní vrstva: Oloupané kaki rozmixujeme v mixéru a přidáváme chiu dle potřeby tak, aby hmota netekla.

Do vytlačovacích formiček položené na pečící papír postupně vrstvíme základní těsto, střední a vrchní vrstvu, které lehce uhutníme mírně namočenými prsty nebo navlhčenou lžičkou. Uložíme na několik hodin do lednice a poté zákusek vytlačíme z formy tlakem zespoda nahoru. Volitelně lze přizdobit např. položením tenkého plátku kaki před servírováním.


Žádné komentáře:

Okomentovat