Hlíva s cuketovými hranolky a zelím (raw) |
300 g hlívy ústřičné
1 malá cuketa
2 dávky domácího kysaného zelí
1 stroužek česneku
2 polévkové lžíce nadrobno krájených sušených rajčat
3 polévkové lžíce kvalitního olivového oleje
1 snítka zelené petžele
2 polévkové lžíce sojové omáčky
koření dle vlastní chuti
Postup:
Hlívu nakrájíme na malé kousky, vložíme do plastové krabičky a přidáme rozdrcený a nakrájený česnek, koření, nakrájenou petržel, sušená rajčata, sojovou omáčku a olej. Uzavřeme krabičku víkem, třepáním řádně promícháme a necháme takto marinované houby odstát alespoň hodinu. Cuketu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Servírujeme spolu s domácím kysaným zelím.
Žádné komentáře:
Okomentovat