pondělí 2. prosince 2013

Nori kve-taki (dříve Raw sushi)

Raw sushi
Raw sushi (nebo správněji nori maki)
Ingredience:

3 plátky řasy nori
1 střední květák
0,5 hrnku loupaných (nejlépe předem namočených) slunečnicových semínek
1 avokádo
3 malé kořeny petržele
špetka soli
1 polévková lžíce citronové šťávy

1 červená paprika
1 mrkev
1/4 malé cukety

tamari omáčka
wasabi (jistě by posloužil i čerstvý strouhaný křen)

Postup:
Květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Slunečnicová semínka, petržel a avokádo rozmixujeme spolu se solí a citronovou šťávou v mixéru. Směs přidáme do nastrouhaného květáku a rukou smísíme tak, aby konzistence připomínala vařenou rýži. Papriku, mrkev a cuketu nakrájíme podélně a úzké proužky. Nori řasu rozstřihneme napůl a položíme ji lesklou stranou na "bambusovou" podložku. Naneseme rovnoměrnou vrstvu květáku, navrch vyskládáme proužky papriky, mrkve a cukety a stočíme do válečku. Váleček ostrým nožem rozkrájíme a raw sushi vyskládáme na talíř nebo tácek. Servírujeme spolu s tamari omáčkou a wasabi křenem.   

Žádné komentáře:

Okomentovat